30 نکته الزامی آشپزی مرغ خانگی از نی نی سایت!
مرغ یکی از پرطرفدارترین غذاهاست، اما درست کردن یه مرغ خوشمزه و آبدار همیشه هم آسون نیست. توی این پست، 30 تا از تجربیات و نکتههایی که مامانهای باتجربه نی نی سایت به اشتراک گذاشتن رو براتون جمعآوری کردیم تا مرغهاتون همیشه عالی بشن!
این نکات هم برای مرغ پخته، هم سرخ شده و هم کبابی کاربرد دارند:

- ✅
مزه دار کردن اصولی:
از شب قبل مرغ رو با پیاز، سیر، آبلیمو، نمک، فلفل و ادویههای دلخواه مزه دار کنید. - ✅
بهرهگیری از ماست:
اضافه کردن ماست به مواد مرینیت، باعث نرمتر شدن بافت مرغ میشه. - ✅
زعفران یادتون نره:
زعفران دمکرده، طعم و رنگ بینظیری به مرغ میده. - ✅
جلوگیری از خشک شدن سینه مرغ:
موقع پخت، سینه مرغ رو روی قسمتهای استخوانی بذارین تا کمتر خشک بشه. - ✅
بهرهگیری از کره:
مالیدن کره آب شده روی مرغ قبل از پخت، باعث طلایی و خوشمزه شدن اون میشه. - ✅
پخت با حرارت ملایم:
پخت با حرارت ملایم، باعث میشه مرغ مغزپخت بشه و آبدار بمونه. - ✅
بهرهگیری از ادویه های مناسب:
ادویه کاری، پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا و زردچوبه از ادویه های مناسب برای طعم دهی مرغ هستن. - ✅
اضافه کردن سبزیجات معطر:
جعفری، گشنیز، و نعناع تازه، عطر و طعم بینظیری به مرغ میدن. - ✅
سرخ کردن مرغ با حرارت مناسب:
حرارت خیلی زیاد باعث سوختن مرغ و حرارت کم باعث جذب زیاد روغن میشه. - ✅
بهرهگیری از آرد سوخاری:
برای سرخ کردن مرغ، میتونین از آرد سوخاری استفاده کنید تا تردتر بشه. - ✅
اضافه کردن پودر سیر و پیاز به آرد سوخاری:
برای طعم دار کردن آرد سوخاری، میتونین از پودر سیر و پیاز استفاده کنید. - ✅
مرغ کبابی آبدار:
برای کباب کردن مرغ، تکه های کوچکتر رو انتخاب کنید و مرتب اونها رو با مخلوط روغن زیتون و آبلیمو مرطوب کنید. - ✅
بهرهگیری از فویل:
برای جلوگیری از سوختن مرغ در فر، میتونین از فویل استفاده کنید. - ✅
آب پز کردن مرغ قبل از سرخ کردن:
برای مغزپخت شدن مرغ قبل از سرخ کردن، میتونین اون رو کمی آب پز کنید. - ✅
بهرهگیری از آب مرغ:
برای پخت مرغ در فر، میتونین از آب مرغ استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشه. - ✅
اضافه کردن آبلیمو بعد از پخت:
اضافه کردن کمی آبلیمو بعد از پخت، طعم مرغ رو بهتر میکنه. - ✅
بهرهگیری از سس سویا:
سس سویا طعم و رنگ خوبی به مرغ میده. - ✅
اضافه کردن عسل یا شکر قهوه ای:
اضافه کردن کمی عسل یا شکر قهوه ای به مرینیت، باعث کاراملی شدن مرغ میشه. - ✅
بهرهگیری از فلفل دلمه ای:
فلفل دلمه ای عطر و طعم خوبی به مرغ میده. - ✅
اضافه کردن رب انار:
رب انار طعم ملس و خوشمزه ای به مرغ میده. - ✅
پخت مرغ با گوجه فرنگی:
پخت مرغ با گوجه فرنگی باعث میشه مرغ آبدارتر بشه. - ✅
بهرهگیری از پیاز داغ:
پیاز داغ طعم و عطر خوبی به مرغ میده. - ✅
اضافه کردن قارچ:
قارچ طعم و بافت خوبی به مرغ میده. - ✅
بهرهگیری از آلو بخارا:
آلو بخارا طعم ملس و خوشمزه ای به مرغ میده. - ✅
مرغ شکم پر:
برای درست کردن مرغ شکم پر، میتونین از مواد مختلفی مثل سبزیجات، زرشک، و گردو استفاده کنید. - ✅
بهرهگیری از زودپز:
برای پخت سریعتر مرغ، میتونین از زودپز استفاده کنید. - ✅
اضافه کردن سیب زمینی:
اضافه کردن سیب زمینی به مرغ، باعث میشه غذا مقوی تر بشه. - ✅
بهرهگیری از هویج:
هویج طعم شیرینی به مرغ میده. - ✅
پخت مرغ با نارنج:
نارنج طعم ترش و خوشمزه ای به مرغ میده. - ✅
اضافه کردن ادویه پلویی:
ادویه پلویی عطر و طعم خوبی به مرغ میده.
نوش جان!
منتظر نظرات و تجربیات شما در مورد پخت مرغ هستیم!
۳۰ نکته طلایی آشپزی مرغ از نگاه مامان های نی نی سایت!
۱. مرغ رو قبل پخت با آبلیمو و نمک مزه دار کن.
این کار باعث میشه مرغ هم طعم بهتری بگیره و هم بافتش نرم تر بشه. بعضی مامانا میگن یه کم زعفرون هم اضافه کنید، معرکه میشه!زمان مزه دار کردن هم بستگی به خودتون داره، از نیم ساعت تا چند ساعت قبل پخت. فقط یادتون باشه زیاد نمک نزنید که شور نشه. میتونید از ادویه های دیگه مثل فلفل سیاه و پودر سیر هم استفاده کنید. بعضی ها هم یه کوچولو روغن زیتون اضافه میکنن. یه نکته دیگه هم اینکه، داخل شکم مرغ هم میتونید مواد مزه دار کننده بمالید.
۲. برای جلوگیری از بوی زُخم مرغ، از زنجبیل استفاده کن.
یه تیکه زنجبیل تازه رو رنده کنید و با مرغ مخلوط کنید. پودر زنجبیل هم میشه استفاده کرد، ولی زنجبیل تازه عطر بهتری داره. میتونید زنجبیل رو همراه با سیر هم استفاده کنید. بعضی مامانا میگن چند قطره سرکه هم بوی زُخم رو میگیره. یه کم آب نارنج هم گزینه خوبیه. اگه طعم زنجبیل رو دوست ندارید، مقدارش رو خیلی کم کنید. بعضی ها هم از برگ بو برای از بین بردن بوی زُخم استفاده میکنن.
۳. پیاز رو حسابی تفت بده تا طلایی بشه.
پیاز داغ خوشرنگ، طعم غذا رو خیلی بهتر میکنه. موقع تفت دادن پیاز، یه کم زردچوبه هم اضافه کنید. اگه پیازتون ته گرفت، حتما عوضش کنید. از پیاز قرمز هم میتونید استفاده کنید. اگه عجله دارید، پیاز رو با رنده درشت رنده کنید. میتونید یه حبه سیر هم همراه پیاز تفت بدید. بعضی ها هم پیاز رو با کمی شکر تفت میدن تا کاراملی بشه.
۴. رب گوجه فرنگی رو خوب سرخ کن تا رنگش باز بشه.
رب رو باید توی روغن تفت بدید تا طعم خامیش از بین بره. اگه رب خوب سرخ نشه، غذا طعم خوبی نمیگیره. موقع سرخ کردن رب، یه کم فلفل قرمز هم اضافه کنید. بعضی ها هم یه کوچولو رب انار به رب گوجه فرنگی اضافه میکنن. رب رو کم کم اضافه کنید تا گلوله نشه. میتونید از رب خونگی هم استفاده کنید، اگه دارید. یادتون باشه رب رو نسوزونید که تلخ میشه.
۵. از ادویه های مناسب استفاده کن.
ادویه های اصلی برای مرغ شامل زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز و پاپریکا هست. میتونید از ادویه های دیگه مثل کاری، آویشن و رزماری هم استفاده کنید. مقدار ادویه ها رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. ادویه های تازه عطر و طعم بهتری دارن. میتونید یه کم دارچین هم به مرغ اضافه کنید. بعضی ها هم از ادویه مخصوص مرغ استفاده میکنن. یادتون باشه ادویه ها رو قبل از اضافه کردن به غذا، کمی تفت بدید.
۶. برای مرغ آبپز، از سبزیجات معطر استفاده کن.
هویج، کرفس، پیاز و سیر طعم خوبی به مرغ آبپز میدن. میتونید از سبزیجات دیگه مثل جعفری، گشنیز و ترخون هم استفاده کنید. سبزیجات رو درشت خرد کنید تا له نشن. میتونید از چند قطره آبلیمو هم استفاده کنید. یه کم نمک و فلفل هم فراموش نشه. میتونید از عصاره مرغ هم استفاده کنید. آب مرغ رو میتونید برای تهیه سوپ و آش استفاده کنید.
۷. برای مرغ سوخاری، از آرد سوخاری با کیفیت استفاده کن.
آرد سوخاری رو میتونید خودتون هم درست کنید. میتونید آرد سوخاری رو با ادویه های مختلف مزه دار کنید. قبل از سوخاری کردن، مرغ رو به آرد سفید آغشته کنید. میتونید از تخم مرغ هم برای چسبندگی بیشتر آرد سوخاری استفاده کنید. روغن رو حسابی داغ کنید قبل از سرخ کردن مرغ. مرغ رو با حرارت ملایم سرخ کنید تا مغز پخت بشه. بعد از سرخ کردن، مرغ رو روی دستمال کاغذی بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه.
۸. برای مرغ شکم پر، از مواد میانی خوشمزه استفاده کن.
مغز گردو، کشمش، زرشک، پیاز داغ و سبزیجات معطر مواد اصلی برای مرغ شکم پر هستن. میتونید از آلو بخارا هم استفاده کنید. میتونید برنج هم به مواد میانی اضافه کنید. شکم مرغ رو خوب پر کنید و با نخ و سوزن بدوزید. میتونید مرغ رو توی فر یا روی گاز بپزید. موقع پخت، مرغ رو چند بار با کره آب شده یا روغن زیتون چرب کنید. برای اینکه مرغ نسوزه، ته ظرف یه کم آب بریزید.
۹. برای مرغ ترش، از آب انار یا رب انار استفاده کن.
آب انار تازه طعم بهتری داره. میتونید از گردو هم توی مرغ ترش استفاده کنید. سبزیجات معطر مثل نعناع و جعفری هم طعم خوبی به مرغ ترش میدن. میتونید از سیر هم استفاده کنید. مقدار ترشی غذا رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. میتونید یه کم شکر هم برای ملس شدن طعم غذا اضافه کنید. بهتره مرغ ترش رو با برنج کته سرو کنید.
۱۰. برای مرغ مجلسی، از زعفران استفاده کن.
زعفران رو دم کنید و به مرغ اضافه کنید. زعفران باعث میشه مرغ رنگ و عطر خوبی بگیره. میتونید از گلاب هم برای عطر بیشتر استفاده کنید. میتونید مرغ رو با زرشک پلو سرو کنید. برای تزیین غذا از خلال پسته و بادام استفاده کنید. میتونید یه کم پودر هل هم به مرغ اضافه کنید. بهتره از مرغ درسته برای مرغ مجلسی استفاده کنید.
۱۱. قبل از پخت مرغ، پوست اون رو خشک کنید.
خشک کردن پوست مرغ باعث میشه که بهتر سرخ بشه و تردتر بشه. میتونید از دستمال کاغذی برای خشک کردن پوست مرغ استفاده کنید. بعد از خشک کردن، مرغ رو با روغن یا کره چرب کنید. میتونید از ادویه های مختلف هم برای مزه دار کردن پوست مرغ استفاده کنید. میتونید از حرارت کم برای سرخ کردن پوست مرغ استفاده کنید. بعضی ها هم پوست مرغ رو جدا میکنن و جداگانه سرخ میکنن.
۱۲. برای پخت مرغ در فر، از دمای مناسب استفاده کن.
دمای مناسب برای پخت مرغ در فر، ۱۸۰ درجه سانتیگراد هست. زمان پخت مرغ بستگی به وزن مرغ داره. میتونید از دماسنج برای اندازه گیری دمای داخلی مرغ استفاده کنید. دمای داخلی مرغ باید به ۸۲ درجه سانتیگراد برسه. میتونید مرغ رو توی کیسه پخت هم بپزید. موقع پخت، مرغ رو چند بار با آب مرغ یا آبلیمو چرب کنید. برای اینکه مرغ نسوزه، ته ظرف یه کم آب بریزید.
۱۳. برای پخت مرغ روی گاز، از حرارت ملایم استفاده کن.
حرارت ملایم باعث میشه مرغ مغز پخت بشه و نسوزه. میتونید از شعله پخش کن هم استفاده کنید. موقع پخت، مرغ رو چند بار زیر و رو کنید. میتونید از یه مقدار کم آب برای پخت مرغ استفاده کنید. میتونید از روغن زیتون برای سرخ کردن مرغ استفاده کنید. بهتره از قابلمه نچسب برای پخت مرغ استفاده کنید.
۱۴. برای اینکه مرغ خوشمزه بشه، از آب مرغ استفاده کن.
آب مرغ طعم و عطر خوبی به مرغ میده. میتونید آب مرغ رو خودتون درست کنید. میتونید از عصاره مرغ هم استفاده کنید. به جای آب، از آب مرغ برای پخت مرغ استفاده کنید. آب مرغ رو میتونید برای تهیه سوپ و آش هم استفاده کنید. میتونید آب مرغ رو فریز کنید و در مواقع لزوم ازش استفاده کنید. میتونید یه کم زعفران هم به آب مرغ اضافه کنید.
۱۵. برای نرم شدن بافت مرغ، از ماست استفاده کن.
ماست باعث میشه مرغ نرم و لطیف بشه. میتونید مرغ رو قبل از پخت، با ماست و ادویه مزه دار کنید. میتونید از ماست چکیده هم استفاده کنید. ماست رو به مدت حداقل یک ساعت روی مرغ بذارید. میتونید از آبلیمو هم همراه با ماست استفاده کنید. ماست باعث میشه مرغ طعم بهتری بگیره. یادتون باشه ماست رو زیاد نزنید که مرغ شور بشه.
۱۶. برای جلوگیری از خشک شدن مرغ، از کره استفاده کن.
کره باعث میشه مرغ آبدار و خوشمزه بشه. موقع پخت، مرغ رو چند بار با کره آب شده چرب کنید. میتونید از روغن زیتون هم به جای کره استفاده کنید. کره باعث میشه پوست مرغ طلایی و ترد بشه. میتونید یه کم سیر هم به کره اضافه کنید. کره رو روی حرارت ملایم آب کنید. یادتون باشه کره رو نسوزونید که تلخ میشه.
۱۷. برای خوش طعم شدن مرغ، از سبزیجات معطر استفاده کن.
جعفری، گشنیز، ترخون، نعناع و پیازچه از سبزیجات معطر مناسب برای مرغ هستن. میتونید سبزیجات رو خرد کنید و به مرغ اضافه کنید. میتونید سبزیجات رو درسته هم به مرغ اضافه کنید. سبزیجات تازه عطر و طعم بهتری دارن. میتونید از سبزیجات خشک هم استفاده کنید. میتونید سبزیجات رو تفت بدید و به مرغ اضافه کنید. مقدار سبزیجات رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید.
۱۸. برای پخت سریع مرغ، از زودپز استفاده کن.
زودپز باعث میشه مرغ سریعتر پخته بشه. مقدار آب توی زودپز رو با دقت اندازه گیری کنید. بعد از پخت، اجازه بدید فشار زودپز به طور کامل تخلیه بشه. مراقب باشید که مرغ توی زودپز له نشه. میتونید از ادویه های مختلف برای مزه دار کردن مرغ در زودپز استفاده کنید. بهتره از زودپز برقی استفاده کنید. حتما قبل از بهرهگیری از زودپز، دفترچه راهنمای اون رو بخونید.
۱۹. برای پخت رژیمی مرغ، اون رو بخارپز کن.
بخارپز کردن مرغ، روشی سالم و کم کالری هست. میتونید از سبزیجات مختلف برای طعم دار کردن مرغ بخارپز استفاده کنید. میتونید از ادویه های مختلف هم استفاده کنید. میتونید از آبلیمو هم برای طعم بهتر استفاده کنید. مرغ بخارپز شده رو میتونید با برنج قهوه ای و سبزیجات سرو کنید. بهتره از مرغ بدون پوست برای بخارپز کردن استفاده کنید. میتونید از سبد بخارپز استفاده کنید.
۲۰. برای جلوگیری از وا رفتن مرغ در خورشت، اون رو جداگانه سرخ کن.
سرخ کردن مرغ باعث میشه که شکل ظاهری خودش رو حفظ کنه. بعد از سرخ کردن، مرغ رو به خورشت اضافه کنید. مرغ رو با حرارت ملایم سرخ کنید. میتونید از روغن کمتری برای سرخ کردن مرغ استفاده کنید. مرغ رو زیاد سرخ نکنید که سفت بشه. قبل از سرخ کردن، مرغ رو خشک کنید. میتونید مرغ رو قبل از سرخ کردن، با ادویه مزه دار کنید.
۲۱. برای گرفتن چربی اضافی خورشت مرغ، از یخ استفاده کن.
چند تکه یخ داخل خورشت بندازید. چربی به یخ ها جذب میشه و بعد میتونید یخ ها رو بردارید. مراقب باشید که یخ ها آب نشن. این روش برای خورشت های روغنی خیلی خوب جواب میده. میتونید از قاشق برای جمع کردن چربی ها هم استفاده کنید. بهتره خورشت رو بعد از خنک شدن داخل یخچال بذارید تا چربی ها سفت بشن. از دستمال کاغذی هم میشه برای جذب چربی استفاده کرد. مقدار چربی رو با توجه به رژیم غذایی خودتون تنظیم کنید.
۲۲. برای خوشرنگ شدن مرغ، از فلفل دلمه ای استفاده کن.
فلفل دلمه ای هم طعم خوبی به مرغ میده و هم باعث میشه رنگش بهتر بشه. میتونید از فلفل دلمه ای رنگی استفاده کنید. فلفل دلمه ای رو خرد کنید و به مرغ اضافه کنید. میتونید فلفل دلمه ای رو تفت بدید و به مرغ اضافه کنید. مقدار فلفل دلمه ای رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. فلفل دلمه ای باعث میشه غذا عطر خوبی بگیره. میتونید از فلفل تند هم استفاده کنید.
۲۳. برای پخت مرغ زعفرانی، از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کن.
زعفران دم کرده غلیظ باعث میشه مرغ رنگ و عطر خوبی بگیره. برای دم کردن زعفران، از آب جوش استفاده کنید. میتونید از یخ هم برای دم کردن زعفران استفاده کنید. بعد از دم کردن زعفران، اون رو صاف کنید. زعفران رو به مرغ اضافه کنید و اجازه بدید مرغ کاملا مزه دار بشه. میتونید از گلاب هم برای عطر بیشتر استفاده کنید. بهتره از زعفران اصل استفاده کنید.
۲۴. برای طعم دادن به مرغ، از آب مرکبات استفاده کن.
آب پرتقال، آب نارنج و آبلیمو طعم خوبی به مرغ میدن. میتونید از مخلوط آب مرکبات هم استفاده کنید. آب مرکبات رو به مرغ اضافه کنید و اجازه بدید مرغ کاملا مزه دار بشه. آب مرکبات باعث میشه مرغ نرم و لطیف بشه. مقدار آب مرکبات رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. میتونید از پوست مرکبات هم برای عطر بیشتر استفاده کنید. بهتره از مرکبات تازه استفاده کنید.
۲۵. برای ته دیگ خوشمزه، از سیب زمینی استفاده کن.
سیب زمینی باعث میشه ته دیگ خوشمزه و ترد بشه. سیب زمینی رو ورقه ای کنید و ته قابلمه بچینید. میتونید از سیب زمینی رنده شده هم استفاده کنید. میتونید سیب زمینی رو با ادویه های مختلف مزه دار کنید. بهتره از سیب زمینی با کیفیت استفاده کنید. موقع پخت برنج، حرارت رو کم کنید تا ته دیگ نسوزه. میتونید از نان لواش هم برای ته دیگ استفاده کنید.
۲۶. برای خوش عطر شدن برنج، از هل و دارچین استفاده کن.
هل و دارچین باعث میشه برنج عطر خوبی بگیره. میتونید هل و دارچین رو به برنج در حال جوش اضافه کنید. میتونید از پودر هل و دارچین هم استفاده کنید. مقدار هل و دارچین رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. هل و دارچین خواص زیادی هم دارن. بهتره از هل و دارچین تازه استفاده کنید. میتونید از گلاب هم برای عطر بیشتر استفاده کنید.
۲۷. برای جلوگیری از چسبندگی برنج، از روغن و نمک استفاده کن.
روغن و نمک باعث میشه برنج دانه دانه بشه و به هم نچسبه. روغن و نمک رو به آب در حال جوش اضافه کنید. مقدار روغن و نمک رو با توجه به مقدار برنج تنظیم کنید. قبل از آبکش کردن برنج، اون رو تست کنید. برنج رو زیاد نپزید که له نشه. بعد از آبکش کردن، برنج رو دم کنید. بهتره از برنج با کیفیت استفاده کنید.
۲۸. برای طعم دار کردن سس مرغ، از قارچ استفاده کن.
قارچ طعم خوبی به سس مرغ میده. قارچ رو ورقه ای کنید و تفت بدید. قارچ تفت داده شده رو به سس مرغ اضافه کنید. میتونید از خامه هم برای غلیظ تر شدن سس استفاده کنید. میتونید از ادویه های مختلف هم برای طعم دار کردن سس استفاده کنید. مقدار قارچ رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. بهتره از قارچ تازه استفاده کنید.
۲۹. برای خوشمزه تر شدن مرغ، بهش آب زعفران اضافه کن
بعد از اینکه مرغتون تقریبا پخت و آبش کم شد، یه مقدار آب زعفران غلیظ بهش اضافه کنید. این کار باعث میشه که هم خوشرنگ تر بشه و هم عطر بهتری بگیره. مراقب باشید که آب مرغ نسوزه. میتونید بعد از اضافه کردن آب زعفران، چند دقیقه در قابلمه رو بذارید تا مرغ خوب مزه دار بشه. اگر میخواید مرغتون براق بشه، یه کم روغن هم اضافه کنید. زعفران باید غلیظ باشه تا رنگ خوبی به مرغ بده. میتونید از خلال پسته و بادام هم برای تزیین استفاده کنید.
۳۰. همیشه از مرغ تازه و با کیفیت استفاده کنید.
مرغ تازه طعم و عطر بهتری داره. هنگام خرید مرغ، به تاریخ انقضای اون توجه کنید. مرغ رو در دمای مناسب نگهداری کنید. مرغ رو قبل از پخت به خوبی بشویید. بهتره از مرغ ارگانیک استفاده کنید. مرغ رو در بسته بندی مناسب نگهداری کنید. از فروشگاه های معتبر مرغ بخرید.







وقتی مرغ رو سرخ می کنم همیشه یه اسلایس نون زیرش میذارم تا روغن اضافی رو جذب کنه و کمتر چرب بشه. قبلا مرغ رو با حرارت زیاد می پزوندم که خشک می شد ولی الان یاد گرفتم با حرارت ملایم و دربسته بپزم تا آبدار بمونه. یه بار نمک رو زیاد زده بودم و دیگه خوردنی نشد برای همین حالا کم کم نمک می زنم و مزه می کنم. از پیاز زیاد استفاده می کنم که هم بوی بد رو می گیره هم طعمش رو بهتر می کنه. دیروز ران مرغ رو با سس سویا و عسل مزه دار کردم که عالی شد.